Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en artikelen.
Krijg klassieke inspiratie in uw mailbox!
Voor elke radiator zijn twee kranen nodig. Onze kranen worden per twee verkocht – één kraan om de temperatuur te regelen, een andere om het systeem te balanceren, het zogenaamde voetventiel.
U heeft de keuze tussen manuele en thermostaatkranen. De verwarming kan met beide types worden geregeld. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillen tussen deze twee soorten kranen. Aarzel niet om ons te contacteren als u nog vragen heeft.
Manuele kranen werken als een gewone kraan die de warmwaterstroom naar de radiator regelt en bepaalt hoe warm de radiator wordt. Als u de verwarming hoger of lager wil zetten, moet u de manuele kraan zelf bedienen. Een voordeel van manuele kranen is dat ze kleiner en discreter zijn dan thermostaatkranen.
Thermostaatkranen zijn uitgerust met een ingebouwde temperatuursensor; ze regelen voortdurend de kamertemperatuur door de warmteafgifte van de radiator automatisch aan te passen.
Thermostaatkranen verdienen de voorkeur, omdat ze geld helpen besparen en energieverspilling door overmatige verwarming helpen voorkomen. Deze kranen zorgen ervoor dat de radiator zo efficiënt mogelijk werkt, rekening houdend met externe warmtebronnen zoals de zon of andere werkende elektrische toestellen.
Radiatoren worden doorgaans in het koudste deel van de kamer geplaatst, tegen een buitenmuur of onder een raam, waar de koude lucht naar de grond zakt en zo voor luchtcirculatie zorgt. U kunt uw radiatoren echter overal waar u dat wenst plaatsen, in functie van het algemene ontwerp van de kamer.
Onze radiatoren zijn compatibel met een normale centrale verwarming met standaardfittingen. Als u reeds over een centrale verwarming beschikt, kunt u alle radiatoren of slechts één vervangen.
We raden u aan om uw radiatoren door een bekwame loodgieter of verwarmingsingenieur te laten installeren.