Heb je nog vragen?
 

In het Victoriaanse tijdperk werden de eerste radiatoren van gietijzer vervaardigd. Gietijzeren radiatoren geven hedendaagse interieurs een zekere authenticiteit en tijdloze kwaliteit. Met zijn grote dichtheid kan dit materiaal warmte efficiënt opslaan, zodat de radiator bijzonder lang warm blijft nadat de centrale verwarming werd uitgeschakeld. Daarom kiezen verwarmingsingenieurs en architecten meestal voor gietijzeren radiatoren, vooral in oudere gebouwen. Omdat deze radiatoren de warmte in het gebouw vasthouden, helpen ze bovendien vocht en condensatie tegen te gaan.

Gietijzeren radiatoren hebben een onbeperkte levensduur; de keuze tussen een nieuwe of vintage radiator is dus volledig aan u. Vintage radiatoren worden weer als nieuw gemaakt en bieden dezelfde functionaliteiten.

Onze voorraad vintage radiatoren is beperkt, maar we maken voortdurend nieuwe radiatoren volgens uw wensen en noden. De juiste grootte en het juiste model van radiator is gemakkelijk te bepalen: bezoek ons magazijn en praat met een van onze professionals over de ruimte waar de radiator zal worden geplaatst.

Onze radiatoren worden nat gelakt, maar voor een gelijkmatige dekking worden ze eerst elektrostatisch geladen.
We poederlakken onze radiatoren niet, omdat ze dan tot 200°C moeten worden verhit; dat kan de dichtingen tussen de radiatordelen beschadigen; daarenboven zou poederlak de fraaie en delicate versiering volledig bedekken.

Ja, dat kan. Gietijzeren radiatoren kunnen overal worden geïnstalleerd, zolang ze door een warmwatersysteem worden gevoed.

Onze radiatoren zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en een antracietafwerking.

ONTWORPEN DOOR