Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en artikelen.
Krijg klassieke inspiratie in uw mailbox!
In het Victoriaanse tijdperk werden de eerste radiatoren van gietijzer vervaardigd. Gietijzeren radiatoren geven hedendaagse interieurs een zekere authenticiteit en tijdloze kwaliteit. Met zijn grote dichtheid kan dit materiaal warmte efficiënt opslaan, zodat de radiator bijzonder lang warm blijft nadat de centrale verwarming werd uitgeschakeld. Daarom kiezen verwarmingsingenieurs en architecten meestal voor gietijzeren radiatoren, vooral in oudere gebouwen. Omdat deze radiatoren de warmte in het gebouw vasthouden, helpen ze bovendien vocht en condensatie tegen te gaan.
Gietijzeren radiatoren hebben een onbeperkte levensduur; de keuze tussen een nieuwe of vintage radiator is dus volledig aan u. Vintage radiatoren worden weer als nieuw gemaakt en bieden dezelfde functionaliteiten.
Onze voorraad vintage radiatoren is beperkt, maar we maken voortdurend nieuwe radiatoren volgens uw wensen en noden. De juiste grootte en het juiste model van radiator is gemakkelijk te bepalen: bezoek ons magazijn en praat met een van onze professionals over de ruimte waar de radiator zal worden geplaatst.
Onze radiatoren worden nat gelakt, maar voor een gelijkmatige dekking worden ze eerst elektrostatisch geladen.
We poederlakken onze radiatoren niet, omdat ze dan tot 200°C moeten worden verhit; dat kan de dichtingen tussen de radiatordelen beschadigen; daarenboven zou poederlak de fraaie en delicate versiering volledig bedekken.
Ja, dat kan. Gietijzeren radiatoren kunnen overal worden geïnstalleerd, zolang ze door een warmwatersysteem worden gevoed.
Voor elke radiator zijn twee kranen nodig. Onze kranen worden per twee verkocht – één kraan om de temperatuur te regelen, een andere om het systeem te balanceren, het zogenaamde voetventiel.
U heeft de keuze tussen manuele en thermostaatkranen. De verwarming kan met beide types worden geregeld. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillen tussen deze twee soorten kranen. Aarzel niet om ons te contacteren als u nog vragen heeft.
Manuele kranen werken als een gewone kraan die de warmwaterstroom naar de radiator regelt en bepaalt hoe warm de radiator wordt. Als u de verwarming hoger of lager wil zetten, moet u de manuele kraan zelf bedienen. Een voordeel van manuele kranen is dat ze kleiner en discreter zijn dan thermostaatkranen.
Thermostaatkranen zijn uitgerust met een ingebouwde temperatuursensor; ze regelen voortdurend de kamertemperatuur door de warmteafgifte van de radiator automatisch aan te passen.
Thermostaatkranen verdienen de voorkeur, omdat ze geld helpen besparen en energieverspilling door overmatige verwarming helpen voorkomen. Deze kranen zorgen ervoor dat de radiator zo efficiënt mogelijk werkt, rekening houdend met externe warmtebronnen zoals de zon of andere werkende elektrische toestellen.
Radiatoren worden doorgaans in het koudste deel van de kamer geplaatst, tegen een buitenmuur of onder een raam, waar de koude lucht naar de grond zakt en zo voor luchtcirculatie zorgt. U kunt uw radiatoren echter overal waar u dat wenst plaatsen, in functie van het algemene ontwerp van de kamer.
Onze radiatoren zijn compatibel met een normale centrale verwarming met standaardfittingen. Als u reeds over een centrale verwarming beschikt, kunt u alle radiatoren of slechts één vervangen.
We raden u aan om uw radiatoren door een bekwame loodgieter of verwarmingsingenieur te laten installeren.
We bieden 5 jaar garantie op onze radiatoren en onze kranen.
Onze radiatoren zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en een antracietafwerking.
Onze volledige collectie vintage radiatoren en nieuwe radiatoren is te zien in ons magazijn. U kunt ze ook online bekijken, in de rubriek radiatoren op onze website.
Onze nieuwe radiatoren zijn ook op verschillende plaatsen in Europa te bekijken.
Bestellingen kunnen persoonlijk in ons magazijn in Markestraat 7, 2430 Laakdal (België) worden geplaatst. U kunt ons ook contacteren via e-mail op info@classiccomfort.be om een bestelling te plaatsen of om inlichtingen te vragen.