OVER ONS

EEN TRADITIONELE UITSTRALING VOOR UW WONING

WIJ WETEN FUNCTIONALITEIT EN ESTHETIEK TE WAARDEREN

Alles begon 16 jaar geleden toen ik een huis uit 1857 kocht. Tijdens de restauratie kwam ik tot de vaststelling ik dat ik twee vintage radiatoren nodig had voor de kamers die ik in een traditionele stijl wou herinrichten. Na heel wat opzoekwerk over binnenhuisinrichting, architectuur en loodgieterij kwam ik tot de conclusie dat gietijzeren radiatoren de perfecte oplossing voor mijn droomhuis waren. Maar veel leveranciers van gietijzeren radiatoren waren er toen niet en hun aanbod was te duur of niet van de gewenste kwaliteit. Toen besloot ik om zelf radiatoren te maken. Mijn passie voor binnenhuisinrichting en kwaliteitsradiatoren waren de reden voor de oprichting van mijn bedrijf in 2003 en de reden waarom we 10 jaar later nog altijd dezelfde volharding en ambitie aan de dag leggen.

Aanvankelijk maakte Classic Comfort nieuwe radiatoren op basis van antieke radiatormodellen. Sinds 2008 herstellen we ook vintage radiatoren, geïmporteerd uit de VS – de bakermat van gietijzeren radiatoren. Alle antieke radiatoren vertellen een verhaal. Of ze nu afkomstig zijn uit een hotel, oude fabriek of privéwoning, ze geven uw huis een stukje geschiedenis en dat speciale gevoel dat u met uw dierbaren wil delen.

Ik restaureer graag antieke radiatoren en beeld me in hoe de ingelegde ornamenten bij het juiste interieur zouden passen. Omdat ik zelf ook klant ben geweest, besef ik hoe belangrijk een goede begeleiding is. We adviseren onze klanten en helpen hen de juiste beslissing te nemen. We bezoeken de klant thuis om de gepaste radiatoren voor hun leefruimte te bepalen, rekening houdend met factoren zoals de warmteafgifte, vormgeving, grootte en aantal. Daarenboven leveren we niet alleen de radiatoren, maar dragen ze ook naar binnen en installeren ze op de gewenste plaats. Onze radiatoren worden door professionals geplaatst om te vermijden dat de klant gewond raakt of ze per ongeluk laat vallen. We werken zelfs samen met liftdiensten voor de veilige levering van onze radiatoren.

Classic Comfort levert radiatoren aan klanten in heel Europa. We beschikken ook over een distributie-netwerk en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe zakenpartners. Onze producten worden op maat gemaakt van kleine privéwoningen, maar ook van kastelen. Alle projecten worden met dezelfde passie en zorg uitgevoerd, ongeacht de grootte van het project, of het nu gaat om een privéwoning die minder warmte-afgifte nodig heeft of om een grote openbare instelling

CLASSIC COMFORT AAN DE HAND VAN FOTO’S

Gietijzeren radiatoren vervaardigen en restaureren is een moeilijk proces dat uit verschillende fasen bestaat en heel wat handenarbeid vergt, van het maken van de vormen tot zandstralen en uiteindelijk afschuren van de randen.

Vlad Marian

Kraaningenieur

Vlad is afkomstig uit Petrosani (Roemenië) aan de oevers van de Jiul. Hij maakt sinds 2010 deel uit van ons team en heeft zich altijd uitstekend gekweten van zijn taken als kraaningenieur. Als hij geen kranen aan het inspecteren is of de kwaliteitscontrole en assemblage niet in goede banen aan het leiden is, speelt hij graag rugby en brengt hij quality time door met zijn dierbaren.

Gunther Mellebeek

Oprichter en zaakvoerder

Gunther is de oprichter en algemeen directeur van Classic Comfort. Na 4 jaar lang de wereld afgereisd te hebben voor de herstelling en oplevering van Boltmaker machines in heel Europa, Canada en Australië, besloot hij dat het tijd was voor verandering. In 2003 zegde Gunther zijn baan bij de Bobst Groep op en richtte hij Classic Comfort op, een merk dat sindsdien een snelle groei kent. Zijn weinige vrije tijd brengt hij door met zijn familie.

Larry Florin

Logistieke manager

Larry is afkomstig uit de oude vestingstad Brasov (Roemenië) en maakt sinds 2013 deel uit van ons team. Aangezien hij aan de voet van de Tampa-berg opgroeide, heeft hij een passie voor natuuruitstappen. Hij houdt van rugby en brengt graag een namiddag door met een goed boek. Larry is onze logistieke manager; hij coördineert het hele leveringsproces.

Joost Dierckx

Werkplaatsmanager

Joost is afkomstig uit Veerle en heeft een indrukwekkende ervaring als lasser. Hij heeft nog bij Cook Engineering gewerkt, waar hij de grootste tanks ter wereld laste, en later bij Daf Trucks. Joost maakt sinds 2010 deel uit van ons team. Sindsdien is de assemblage van onze radiatoren bij hem in goede handen. Zijn vrije tijd verdeelt hij over zijn grootste passies: familie en rugby. Joost is onze werkplaatsmanager.

ONTWORPEN DOOR